dinsdag 27 oktober 2009

Controle ziekenhuis

Heee. Hier weer even een kort berichtje van mij.

Gisteren ben ik weer op controle geweest in het ziekenhuis. En de dokter was best wel tevreden daarom duurde de controle maar een kwartier, dus dat was wel een record tempo! Mijn longfunctie (fev1) was zelfs met 1% gestegen naar 34% en in getallen van 0,92 liter naar 0.97 liter wauw. En alle andere waardes van mn longfunctie waren ook gestegen, dus dat betekent (lichte) vooruitgang. Dus ik was heel blij. Ik als bijzonder kind laat mijn longfunctie stijgen in de winter en dalen in de zomer. Ik doe lekker omgekeerde wereld ;)
Ik moet ook zeggen dat het hoesten ook minder is. Ook een beetje omgekeerde wereld. Maarja zo zie je maar weer ik ben een uniek persoon :)
Verder was mijn gewicht weer gestegen.. toppie, maar ik kijk niet meer op de weegschaal hoor :p en we gaan weer eens proberen af te bouwen, want ik heb geen keus het moet en dan doe ik er maar jaren over dat mag. Dit keer nog langzamer (wist niet dat het kon). Ik mag gelukkig wel nog even 2 weken op 20mg blijven, zodat ik genoeg energie heb om mijn examenweek door te komen en mijn verjaardag(feest) te vieren! Daarna ga ik om de dag 20 of 17.5 mg proberen. Dus bijvoorbeeld maandag: 20, dinsdag: 17.5, woensdag: 20, donderdag: 17.5. Snap je? Hopen dat dit beter gaat lukken en dan duurt het zeker een paar jaar.. maarja dat moet dan maar. Ik heb dit keer ook weer geen bloed hoeven prikken en tsjaa de sputum was ook ver te zoeken dus dat wordt de volgende keer maar weer.

Groetjes Gwen.

4 opmerkingen:

 1. Ha Gwen, fijn dat het goed gaat met je, ieder procentje winst is meegenomen. Langzaam afbouwen is ook afbouwen;-)

  Groetjes, Els

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb geleerd dat je voor een langzaame voortgang niet bang hoeft te zijn. Achteruitgang is wat je moet voorkomen.

  Dus wat ik lees is heel mooi! Volhouden

  BeantwoordenVerwijderen
 3. hey gwen,

  leuk dat je reageert op mijn blog, fijn dat je longfunctie ook wat is gestegen ookal is het dan niet heel veel..alle beetjes helpen;)
  balen dat je de prednison zo lastig af kan bouwen, ik hoop voor je dat het deze keer wel gaat lukken ookal zal het nog heel lang duren voor je eraf bent...

  groetjes Rianne

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hieper de piep HOERA, gefeliciteerd meid, van harte!! Ik hoop dat je lekker verwend wordt, geniet er maar van.

  Lieve groetjes, Els

  BeantwoordenVerwijderen