donderdag 10 februari 2011

School

De laatste tijd krijg ik vaak de vraag van mensen hoe ik het met school doe of hoe het met school gaat. Daarom zal ik daar nu een blog over schrijven.

Opzich gaat het redelijk goed met school. Mijn cijfers zijn prima. Ik sta geen onvoldoendes dus op dat punt is er niets te klagen. Wel doe ik nog steeds alles thuis wat soms best wel jammer is, omdat je zo geïsoleerd raakt. En af en toe heb je gewoon zin om naar school te gaan net als iedereen. De reden dat ik alles thuis doe is omdat ik nog steeds achterloop op de rest en dan heb ik in de klas dus geen aansluiting. Dan heeft lessen volgen dus ook niet zoveel nut. Dat achterlopen komt door de lange periode dat ik erg beroerd was en daardoor ook het hele begin van het schooljaar heb gemist. Langzaam maar zeker begin ik weer in te lopen. SE week 2 is net voorbij en ik heb gelukkig alles van SE week 1 klaar. Ook ben ik voor sommige vakken alweer bijna klaar voor de toetsen uit SE week 2. En ik heb ook nog 2 luistertoetsen gewoon op school gemaakt afgelopen SE week. Het enige wat een probleem kan opleveren is de tijd. Er is wel een tijdsdruk, want ik wil natuurlijk in mei meedoen met het centraal eindexamen. Dus dan moet ik alles ook af hebben en al mijn cijfers moeten dan op orde zijn. Dat is het enige knelpunt, maar ik ga ervan uit dat ik het haal als ik zo hard blijf doorwerken. Ik geloof erin.

En dat is het einddoel: Dit jaar mijn VWO diploma halen.

Ook krijg ik vaak van mensen te horen dat ze het heel knap vinden dat ik alles zo doe zoals ik doe. Dat ik niet opgeef en toch gewoon doorga. Dat ik erg hard werk. Dat ik zonder les te krijgen goede cijfers haal. Ik word daar altijd een beetje verlegen van. Ik ben een bescheiden meisje! Haha. Dus iedereen bedankt voor alle complimenten. Ik ben echt niet de enige die dit kan. Veel mensen in mijn situatie zouden denk ik hetzelfde doen. Niet bij de pakken neer gaan zitten, maar iets bereiken in je leven! Dat maakt je leven ook een stuk leuker..

7 opmerkingen:

 1. En daar mag je trots op zijn Gwen!! Er zijn er ook velen die het niet zo zouden doen.

  Liefs Marcia

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Idd Gwen, ook ik vind dat heel knap. Daar mag je erg trots op zijn.
  En wat Marcia zegt is waar. Ik kan het weten... ;-) (ongemotiveerde Havoklant die 8 jaar over haar diploma deed)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik weet wel zeker dat je er trots op mag zijn. Er zijn wellicht meer mensen die het zouden kunnen maar je moet er niet alleen intelligent voor zijn maar ook gedisciplineerd en volhardend.
  Echt knap dus!!!

  Succes met het laatste half jaar, het zo mooi zijn als je het haalt ;-))

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Supergoed hoor van je.
  Als belegen CF'er ben ik trots op je.
  Ga zo door, ennnu het gaat je lukken.
  Maarten

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Knap hoor MissGwen. Kan me voorstellen dat je trots bent.

  Liefs Ad

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi,Gwen gewoon doorzetten je kan het en niet opgeven dat is de boodschap die ik je wil doorgeven.
  Groetjes en dikke kxxxjes.

  BeantwoordenVerwijderen