maandag 7 februari 2011

Petticoat

Gisteravond ben ik met mijn moeder naar de musical Petticoat geweest in theater Carré. We gingen met de trein. Om ongeveer 17:15 stonden we op Amsterdam Centraal en gingen we iets zoeken waar we konden eten. Uiteindelijk werd dit de Burger King en hadden we allebei een kindermenu haha. Helaas was de eetruimte niet afgesloten en zaten we dus een beetje in de wind. We waren weer even lekker doorgewaaid. Toen richting de metro. Dat ging in één keer goed. Onvoorstelbaar. We konden meteen instappen en we zaten ook nog eens in de goede! 2 haltes later er weer uit. Mijn moeder stond natuurlijk voor de verkeerde deur, want die deur aan de andere kant ging dit keer open. Lol. Eenmaal buiten was het al helemaal donker en we wisten dus even niet welke kant we op moesten. In plaats van eerst even te oriënteren ging me moeder natuurlijk meteen op pad en liepen we de verkeerde richting op. Gelukkig hadden we dat snel door en bleek het een fluitje van een cent te zijn. De straat uitlopen en dan voor de brug rechts en in het midden van die straat was het al. Normaal komen we meestal van de andere kant vandaar dat we het niet helemaal duidelijk op ons netvlies hadden + dat het donker was. 


De musical begon om 19:00 en eindigde om 22:00 inclusief pauze. We zaten in een loge. Daar konden we het supergoed zien. Het duurde wel lang, maar het was erg leuk! Ook erg gelachen. Op een stukje dat erg grappig was moesten de hoofdrolspelers ook lachen dus toen lachtte de hele zaal. Dat was erg komisch. Ik vind het wel een aanrader. Vooral voor de pauze zit er veel gang in en is het heel leuk. Na de pauze is het af en toe wat langdradiger, maar ik vond het erg leuk. Een ander meisje viel echter eventjes in slaap. Ja je zal toch moe zijn.. Toen het afgelopen was liepen we weer richting de metro en hebben we op het station nog even een pizzapunt Hawaii weggewerkt en toen weer in de trein naar huis.Het verhaal en de cast

Patricia Jagersma (Chantal Janzen), die zichzelf Pattie Hunt noemt, droomt ervan de eerste Nederlandse Doris Day te worden. Haar omgeving denkt daar echter heel anders over en vindt dat ze maar een gewone baan moet gaan zoeken en moet stoppen met dromen. 

Petticoat vertelt het humoristische en ontroerende verhaal van een meisje uit de provincie dat graag wegdroomt in haar (fantasie)toekomst maar ook daadwerkelijk de stoute schoenen aantrekt en haar droom najaagt. Het laat zien hoe je met vallen en opstaan, kan leren de 'tegenwind' te trotseren en je dromen waar te maken. Een musical met humor en ontroering, de grote verschillen tussen provincie en de grote stad en het eeuwige dilemma van ouders om hun kinderen los te laten. 


De cast van deze musical van nu over het Nederland van toen bestaat naast Chantal Janzen onder anderen uit Freek Bartels, Hajo Bruins, Marjolijn Touw, Kees Boot, Mike Weerts en Roon Staal. Petticoat is de grootst reizende productie van dit seizoen en is te zien in 14 theaters in heel Nederland.

1 opmerking:

  1. Hoe gaat het eigenlijk met je eindexamen Gwen?
    Veel succes, Hedwiche

    BeantwoordenVerwijderen