dinsdag 18 januari 2011

Ziekenhuisbezoek

Gister was het weer eens tijd voor een bezoekje aan het ziekenhuis. Na 5 weken mocht ik weer op controle komen. Dit keer ging ik alleen met m'n moeder, want m'n vader is was op cursus in Den Bosch. Dus zaten we met z'n tweeën in het 'roze monster'. Gelukkig hebben we maar een klein filetje gehad onderweg en konden we dus wel doorrijden.

Eigenlijk is er niet zoveel nieuws. Longfunctie was precies hetzelfde als de vorige keer. Aan de ene kant was ik erg blij, omdat het gelukkig niet verder achteruitging. Aan de andere kant natuurlijk balen dat ik die 5% ergens heb verloren en ik die nu niet meer kan terugvinden. Dus dat wordt nog even goed zoeken voor mij.
Verder heb ik sinds de herfstvakantie al moeite met ademen. Dat is erg vervelend en komt soms zomaar opzetten. En andere keren als ik afleiding heb dan merk ik er niks van. Daar kon de dokter helaas niks aandoen. Dit zijn nou eenmaal mijn longen. Hoe rot ze ook zijn. Gelukkig gaat het de laatste dagen al wel wat beter. Verder was mijn gewicht wel goed 46.4 en ik eet ook beter. Ik had ook weer eens last van een spieraanhechting op me rug. Daarvoor moet ik weer naar de fysio om dat los te masseren. Ik ga ook de fysiotherapie weer hervatten met ademhalingsoefeningen en oefeningen voor mijn houding, want ik merkte dat dat toch wel hielp. Ook ga ik nu 2 keer in de week sporten, maar daar later meer over. Verder was de dokter opzich wel tevreden en hij vond het fijn om te horen dat ik weer wat meer leuke dingen deed. En hebben we nog wat gekletst over dingen waar ik meezat zoals longtransplantatie, eventuele kinderwens ooit enz. Hij zei dat ik nog te goed ben voor transplantatie dus daar vertrouwen we dan maar op hè. Hij zei ook dat hij alles goed in de gaten zou houden. Dus ben nu wel wat gerustgesteld.

Daarna konden we gelukkig meteen terug naar huis. Na de medicijnen opgehaald te hebben dan. De afspraak met de psychologe ging namelijk niet door, want ze was ziek. Dus hoefden we geen 2 uur te wachten wat ook wel erg fijn was. In plaats daarvan besloten we in Hotel Akersloot te gaan lunchen. Zo hebben we toch nog een gezellige 'Blue Monday' gehad. En eigenlijk viel het allemaal wel mee dit keer. Gelukkig maar.

9 opmerkingen:

 1. Gelukkig is je longfunctie niet gezakt, maar helaas ook niet gestegen!
  Goed blijven zoeken, gun het tijd!!

  Succes met sporten, goed zo!

  Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jammer dat je lf achteruit is gegaan en 5% zoek is!!

  Wel lekker dat je hotel Akersloot hebt gegeten, hebben Rick en ik een keer gelogeerd en héérlijk gegeten!:D Hmmm!!

  xxx Tamara

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hahah blue Monday kijk je ook altijd koffietijd ;)
  Balen van je lf, maar gelukkig is hij niet gezakt!

  succes met sporten en hopelijk masseren ze je spiertjes weer een beetje los!

  liefs Annelie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ha Gwen, gelukkig nu stabiel. Fijn dat dr. H. je wat heeft kunnen geruststellen.
  Zet hem op met sporten!!

  Groetjes, Els

  Ps gezellig zo'n lunchje mee pikken onderweg;-))

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @ Annelie: Ja ik kijk wel soms koffietijd haha. Maar ik kende blue monday al van vorig jaar en de dokter begon erover daarom wist ik dat het gisteren was :p

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Gelukkig is je lf niet achteruit gegaan maar balen dat die 5% nog steeds zoek is. Hoop dat je hem snel weer vind door het sporten en de fysio!

  Liefs X

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi Gwen, wat jammer van die 5%, maar wie weet, kun je er de volgende keer toch nog (de helft desnoods) weer bijblazen. Ik hoop het zo voor je meis. Lieve groet van Martina

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Jammer van die 5%, misschien dat je die met jouw personal trainer terug kunt vinden, zou tof zijn!!

  Grts, Kitty (CF café)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Meid, gelukkig is het niet achteruit gegaan. Hopelijk kan je nu na een lange tijd weer genieten?

  BeantwoordenVerwijderen