woensdag 19 januari 2011

Personal trainster

Een paar weken geleden zag ik in de krant een advertentie van een personal trainster. Ze verzorgt persoonlijke trainingen en coacht sportcentra op het gebied van fitness. Toen ik de advertentie las sprak het me wel aan en daarom heb ik een mail gestuurd of ze mij kon begeleiden met sporten, want dat doe ik nu niet en het is toch echt beter voor mijn longen als ik wat beweging krijg. Ik kreeg een hele positieve mail terug en ze had wel zin om mij te trainen. Dus afgelopen donderdag had ik een intake gesprek. Het was een hele vlotte, sportieve meid van 26 en ik zag het al gelijk zitten om met haar te gaan trainen. Ik vertelde over mijn situatie en ze was erg begripvol. Ze ging voor mij een trainingsschema opstellen met leuke afwisselende oefeningen. Ik had haar ook aangegeven dat fitnesslessen zoals aerobics en zumba me erg aanspraken. Dus dat zou ze erin verwerken. Vanaf nu noem ik haar K. in mijn blog (ik weet niet of ze haar naam op mijn blog wil vandaar).

Gisteren had ik mijn eerste les. Het was erg leuk en we begonnen met zumba. Eerst leerde ik een aantal basispasjes van de salsa en de merengue en later deden we die dan achter elkaar als een soort dansje. En toen ook op vrolijke zumba muziek. Ik merkte dat zumba erg goed is voor je conditie (me longen werden goed getraind) en voor de soepelheid van je lichaam. Vooral de heupen worden goed getraind! Ik heb het dansen ook het hele uur volgehouden met een paar minuutjes pauze! Ik was erg trots op mezelf dat het lukte, want ik was bang dat het misschien te hoog gegrepen zou zijn voor m'n longen. Maar het viel allemaal reuze mee :) Ik vond het erg leuk. Daarna hebben we nog samen een kopje thee gedronken.

De bedoeling is dat K. twee keer in de week komt om mij te trainen. Onze doelen zijn meer lucht, hopelijk verbeterde longfunctie en anders iniedergeval een stabiele longfunctie.

9 opmerkingen:

 1. wat goed van je zeg! Het klinkt leuk en erg gezellig! Goed werk!!!

  Groetjes Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk hoor! Echt super dat het zo goed ging. En dat je zumba een uur hebt volgehouden, respect! Hopelijk ga je snel merken dat je conditie vooruit gaat, dat zou leuk zijn.

  Xx, Judith

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Echt leuk Gwen, en zo knap dat je Zumba hebt volgehouden, ik durf het niet aan want heb zo het idee dat ik na 10 minuten al niet meer kan, maar misschien toch eens proberen, achteraan in de zaal vlak bij de deur, ofzo ;-)
  Liefs van Sandy

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Haha ja zumba is best zwaar, maar 1 op 1 is wel fijn, want dan kan ik alles op mijn eigen tempo doen! Met een groep is het ook veel zwaarder.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Klinkt idd leuk, ik heb ook een keer een zumbales gehad vondt het erg leuk. En is heel goed voor je conditie;)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Klinkt goed.

  Heel belangrijk aan je conditie werken, maar het moet natuurlijk ook leuk zijn. Dans ze !

  Ad

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Klink heel leuk! Hopen dat je longen het net zo leuk vinden en ze het steeds langer vol kunnen houden!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Echt super goed van je dat je dat zo aanpakt! Hopelijk kan je het lang volhouden.
  Veel liefs Claudia

  BeantwoordenVerwijderen