maandag 14 december 2009

Zomaar een berichtje

Hee allemaal!

Ik heb alweer een tijdje niets geschreven. Eigenlijk omdat er niet zoveel te vertellen valt. Het leven gaat gewoon door. Druk met school, huiswerk en andere saaie dingen. Druk met me scooter naar school aan het scooteren en weer terug. Druk aan het zoeken geweest in de stad naar een gala jurk, maar ik heb m gevonden! Voor de rest ook wat minder drukke dingen gedaan zoals: lekker op de bank hangen, gezellig een avondje naar theater, een spelletje doen met m'n ouders en lekker lang uitgeslapen na het uitgaan afgelopen vrijdag op zaterdag. Donderdag heb ik Kerstgala van school en vrijdag een Kerstbrunch met de klas en een Christmas Assembly. Daarna heerlijk 2 weken kerstvakantie. Dan komt de kerstman er alweer aan met zijn rudolf en zijn arreslee.

Lichamelijk gaat het wel redelijk. Ik haat de kou buiten, maar het hoesten valt opzich wel mee. Iets minder hoestbuien op een dag. Voor de rest heb ik energie genoeg en kan ik de schooldagen goed volhouden. Voor de rest eigenlijk geen klachten.
Geestelijk is het niet altijd even fijn. Soms heb ik wel eens wat nare periodes waarin ik weer wat negatiever aan het denken ben. Vooral nu ik weer wat kan, maar niet alles is dat het meest. Ik word nu weer geconfronteerd met de dingen die mijn vriendinnen doen en die ik niet kan. Denk bijvoorbeeld aan het uitgaan. Dansen, is zwaar. Drinken, mag ik niet zoveel i.v.m. medicijnen. Rook in kroegen, krijg ik het benauwd van en moet ik weer erg hoesten. Fietsen is lastig dus word ik opgehaald, dus ben ik weer verplicht om op tijd weg te gaan. Ook het feit dat je vaak niet wordt meegevraagd of uitgenodigd omdat ze denken dat je toch niet mee kan is ook niet leuk. Daardoor voel ik me soms wel eenzaam en buitengesloten. Dat maakt me weer onzeker en daardoor ga ik weer piekeren over mezelf en negatief denken. Ik weet dat de meeste het gewoon lief bedoelen, maar ik wil gewoon zo graag normaal zijn en normaal behandeld worden. Ook vind ik het heel erg jammer dat ik niet samen met mijn vriendinnen op vakantie kan. De meeste van mijn leeftijd gaan namelijk dit jaar voor het eerst zonder hun ouders op vakantie. Ik zou dit ook erg graag willen en het heel leuk vinden, maar met mijn gezondheid lijkt dat me nu niet verstandig. Ik zie dat zelf wel in, maar het is weer een beperking. En zo kan ik nog wel wat dingen opnoemen, maar ik wil jullie ook niet met al m'n problemen opzadelen. Dit is wel weer ff negatief genoeg. Soms moet ik het gewoon even kwijt en tsjaa daar heb ik ook een blog voor!

Groetjes Gwen

8 opmerkingen:

 1. Beste Gwen,
  Juist goed dat je je hart lucht en als er mensen zijn die begrijpen wat je bedoeld dan zijn de mede-Cf ers dat wel. (maar dat weet je natuurlijk wel)
  Straks in de vakantie lekker zelf het initiatief nemen en vriendinnen vragen om iets te gaan doen wat jij kan en leuk vind.

  Lieve groetejs, Els

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hey Gwen!!

  Heel begrijpelijk dat je boos en gefrustreerd bent, dat heb ik ook op dat soort momenten dat hoort ook! En dat feit dat ze je niet mee vragen ken ik ook heel goed, heel vervelend! Je beslist dat zelf wel of je mee gaat of niet.

  Succes in ieder geval en blijf inderdaad zelf acties ondernemen. Dan zien ze dat je wel dingen doet, maar anders en misschien wat op een rustiger niveau. Niks mis mee toch?

  Maarre, wat ik me wel afvroeg: Kroegen met rook? Waar ga jij uit? ;)

  Xx, Judith

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @ Judith: Helaas worden er in alle kroegen hier in de buurt weer gerookt.. Er worden geen controles meer gedaan dus dan doen ze het maar gewoon. Het is niet tegen te houden jammergenoeg.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. En ik was zo blij voor de mensen die niet tegen rook kunnen ! Wat raar dat het dan toch weer gebeurt ! Eigenlijk zijn rokers heel egoistisch. Goed interview van je in de MEE ! Ben je ervoor gevraagd ? Groetjes, Martina

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Inderdaad, wat een stomme kroegen. Zo egoïstisch! Balen ook at het soms niet even lekker loopt in je leven, maar hopelijk kun je er op jouw manier mee leren leven. Gewoon de dingen doen die je wel kunt!

  xxx Tamara

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heey Meis,

  Helemaal gelijk heb je hoor!
  Ik kreeg een lange poos alleen maar negatieve berichten van oa ook familie, dat ik alleen maar narigheid op mijn blog schijf. Maar zoals jij ook al zegt. Daar heb je toch een blog voor!? Vooral als je jezelf zo eenzaam voelt en buitengesloten. Het gevoel hebt met niemand iets te kunnen delen. Laat mensen lekker denken wat ze willen denken van je.. maar weerhoud jezelf niet om dit niet meer te doen. Want ook je problemen en struikelblokken neer te schrijven kan erg opluchtend zijn!

  Vind het nogal knap dat je altijd zo positief bent. Helemaal niet gek of raar dat je die positieviteid eventjes verloren bent. Dat komt wel weer! Hou die luilekker avondjes voor de buis er zeker in, lekker bij komen van alle zware school dagen.. en dat gesleur in het ziek zijn. Geniet van je vakantie.. En laat je lekker verwennen meid! Want als iemand het verdiend, ben jij het wel!

  liefs, Melanie
  Sterkte! xx

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Gewoon van je af schrijven. Het is jou blog, en als anderen het liever niet lezen hoeven ze niet te kijken.

  En of dat ik het begrijp. Het gaat nu echt lekker met mij, maar ook ik had tussen mijn 15 en 18e periode's dat ik soms niet wist hoe ik er mee om moest gaan dat ik CF had. en dus af en toe leuke dingen moest laten.

  Groetejs, en sterkte

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dankje voor de fijne reacties!
  En ja Martina ik was voor het MEE Magazine gevraagd en dat ook nog is via mijn blog!

  BeantwoordenVerwijderen