woensdag 8 september 2010

Vanmiddag naar huis met thuisbehandeling!

Ja het goede nieuws is daar! S. en J. hadden het gister zo snel geregeld dat ik vandaag al naar huis toe kan.  Dat is wel even een applausje waard of niet dan! Wel is er altijd gezeik wie het gaat betalen die verpleging thuis. Je wordt zo van het kastje naar de muur gestuurd, want niemand wil deze nobele taak op zich nemen. De thuisverpleging heeft gelukkig iets aangevraagd en dat lukt vrijwel altijd dus dat is mooi. Net m'n infuuspomp binnen gehad met de nodige dingen die er bijhoren zoals lijntjes enz. Gister was de grote visite en kwam andere dokter H. bij mij langs. Hij vond het nu wel eens nodig dat ik wat tegen botontkalking krijg, want ik slik al zo lang prednison en het ziet er ook niet naar uit dat ik daar snel afkom.. Ook willen ze voor de volgende keer een botscan laten doen zodat ze weten wat me botdichtheid is. Dit kan natuurlijk alleen in het rode kruis ziekenhuis, want dit is weer iets speciaals ofzo. Dus ik moet nu beginnen met calci chew, dat zijn geloof ik kauwtabletten.. en laat dat nou net niet mijn favoriete pilletjes zijn. Maarja misschien dat als ik over 2 weken weer bij m'n eigen dokter H. ben dat die het wel weer onzin vindt.. De apotheker zei namelijk dat botontkalking met prednison pas rond je 25e begint en dat als je jong ben je nog steeds zelf meer kalk aanmaakt dan dat de prednison afbreekt, dus dan is dit een beetje overbodig lijkt mij. Maar we zullen wel zien wat er uit die test blijkt he. Voor nu blijheid dat ik naar huis kan.

Ik wilde hier nog een leuk geluidsfragmentje plaatsen, maar dat lukt niet.. als iemand enig idee heeft laat het me weten? Via video lukt het niet.

6 opmerkingen:

 1. Hi Gwen,

  Lekker dat je toch naar huis kan! Geniet er maar lekker van! En oja die calci chew's vallen wel mee hoor haha! Ik heb ze trouwens ook en ik gebruik niet eens prednison dus misschien is het bij jou dan helemaal niet zo overbodig als dat de apotheker zegt. Succes en hopelijk knap je thuis helemaal weer op!
  Groetjes Daphne

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh heerlijk zeg dat je naar huis mag. Beterschap hoor en hopelijk voel je je snel weer wat beterder

  groetjes,
  Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi hoi! Al lekker thuis languit op de bank? =D

  Mijn aspergillus is resistent voor de trisporal en reageert bijna niet meer op andere antischimmel medicijnen. Ze zijn nu verder aan het onderzoeken of er iets anders werkt. Weet niet waarom ik het antibiotica noemde eigenlijk want het is een schimmel =p Pretnison werkt wel maar dat willen ze liever niet geven als dat nog niet noodzakelijk is. Ben benieuwd of ze iets anders vinden wat wel werkt!

  Fijn dat je weer thuis bent. Lekker uitrusten!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. heey
  fijn dat je weer naar huis toe mag:)
  en die calci chew's vallen inderdaad wel mee. heb ze ook gehad. heb nu een ander medicijn daar voor actokit ofzo. heb wel al tijdje geen pretnison meer maar omdat ik wel last heb van botontkalking moest ik die nog slikken.

  liefs xx marion

  BeantwoordenVerwijderen
 5. hey hey,

  fijn dat je lekker naar huis mag en de kuur thuis af mag maken. botscan heb ik ook al 2 keer gehad, in het EMC doen ze het om het jaar tijdens het jaarlijks Groot Onderzoek. de calci chew heb ik ook een poosje geslikt of eigelijk gekouwd..maar die is echt niet lekker pff k ging er altijd bijna van over me nek ;)

  liefs Rianne

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Gwen, even een advies van een oude rot in het vak. Slik wat tegen botontkalking. Bij mij was het in het begin ook "vergeten". Nu zit ik met de gebakken peren. Ik slikte ongeveer vanaf mijn 20 ste prednison continue en ben denk ik pas op mijn 25 ste begonnen met medicatie tegen botontkalking, toen was de ellende al geschied. Ik breek om de haverklap iets. O.a. 10 ribben en dat wil je echt niet als je cf hebt. Ik heb aan de morfine moeten zitten omdat ik niet kon ademen en hoesten.
  Het is een kauwtablet die ook nog lekker smaakt. Geen moeite en je voorkomt zoveeeeeel ellende. Hassan denkt er gelukkig aan.

  Groetjes van Astrid

  BeantwoordenVerwijderen