vrijdag 2 september 2011

IDEE week

Maandag 22 augustus t/m donderdag 25 augustus was het zover. Ik ging voor het eerst naar de VU voor de introductie week. Het was een super leuke week waarin ik veel heb gedaan en Amsterdam hebben leren kennen. Hier een kort verslagje.

Maandag: 11:00 uur moest ik er zijn. Helemaal in mijn eentje stond ik daar dan voor de deur. Ik was natuurlijk op tijd dus kon ik even een kopje thee drinken. Toen was het tijd om naar de Aula te gaan voor de opening. We stonden met een hele grote groep nieuwe studenten te wachten tot we naar binnen mochten. Wat was het druk! Bij de opening kwam burgermeester van der Laan aan het woord evenals wat mensen van de VU. Vooral de hoogleraar was een mannetje met veel humor. Een grijze baard, een toga aan en een mutsje op. Precies zoals ik een professor in mijn gedachten had haha. Daarna had ik een opening op mijn faculteit en daar werden we ook in groepjes ingedeeld. Daarmee gingen we kennis maken en voor de rest over de campus lopen. Ik had een gezellig groepje gelukkig. Daarna werden we door wat studenten meegevraagd om een citytour te doen met de partybus. Dat werd georganiseerd door een studentenvereniging en er was gratis apfelkorn, dj, tafeltjes met bekerhouders en dansende studenten. Zo'n gave bus had ik nog nooit gezien. Dus dat was wel lachen. Daarna kregen we eten op de VU. Ik had hongaarse goulash met rijst. Ik vond het best goed te eten. Hierna gingen we animatiefilmpjes kijken gemaakt door studenten en er was nog een openingsfeest. Ik had niet zo'n zin meer dus ik was om 22:00 naar huis gegaan.

Dinsdag: Vandaag was echt een stad dag. Om 10:00 uur moest ik in Nemo zijn. Daar was ik met mijn groepje ingedeeld. Wel vervelend we konden er moeilijk komen, omdat alle wegen er naartoe afgesloten waren. Ik werd dus door mijn mentor opgehaald met de fiets. Helaas regende het heel erg hard vandaag. Na 1,5 uur hadden we Nemo wel bekeken en moesten we naar 't Spui voor een spel: Ik hou van Amsterdam, maar omdat het regende werd het binnen gespeeld. Dat was erg goed georganiseerd. Daarna hebben we nog even op terras gezeten. Later zijn we bij een christelijke studentenvereniging wezen eten en hebben we ook nog even over de wallen gelopen. Hier was ik nog nooit geweest. Om 20:30 uur moesten we in het De la mar theater zijn voor een show van een comedian. Door de regen en trams was ik een kwartier te laat. Ik dacht we moeten bij marnixstraat eruit. Stond ook op mijn kaartje. Helaas bleek die straat enorm lang te zijn en wij stonden aan de verkeerde kant. Dus dat betekende een kwartier lopen. Pfff kwam kapot aan daar, maar gelukkig mochten we nog naar binnen. Om een uurtje of 10 was de show af en had ik wel zin om naar huis te gaan. Ik ging samen met nog een meisje uit mijn groep die naar het zelfde station moest. Dus dat was wel gezellig.

Woensdag: Vandaag had ik even overgeslagen. Er was Uilenstede festival en het regende keihard. Bovendien was mijn groep niet ingedeeld voor de meerkamp, omdat het al vol was. Ik heb dus weinig gemist, want mijn groep was ook niet naar het Amsterdams festival gegaan. Hazes imitatoren en smartlappen zijn niks voor mij haha.

Donderdag: Dit was de laatste dag en tevens een stad dag. Ik moest om 12:30 uur in Artis zijn. Ik reisde weer samen met dat andere meisje, maar wat bleek er waren nog maar 4 mensen uit ons groepje. Die nacht ervoor waren ze tot laat uitgeweest dus iedereen had zich 'verslapen'. Uiteindelijk om 14:00 uur toen we weer weg gingen was iedereen er haha. Om 15:00 uur was er een show in de Melkweg. Dat was een soort telepathie achtige show wat opzich wel grappig was. Daarna zijn we met ons groepje naar het Vondelpark geweest. En later zijn we naar een pizzeria op het leidseplein geweest. Erg goedkoop en lekker. Toen gingen we op weg naar de cocktailbar op het rembrandtplein waar we ons gingen indrinken voor het eindfeest in Club Air. Ik had maar bedacht dat ik de laatste trein terug zou nemen rond 01:00 uur in plaats van de eerste trein om 05:15. Dat werd me toch iets te laat. Dus ik heb gezellig een uurtje Club Air kunnen meepakken en ben daarna met een vriendin richting huis gegaan.

Het was echt een toffe week. Ik heb superveel gedaan en leuke mensen leren kennen. 5 september mag ik echt beginnen. Spannend, maar ik heb er ook veel zin in na een jaar thuis zitten! :)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten