vrijdag 9 april 2010

Voorbereidingen en programma Praag

Jahoor het is al bijna zover. Alle examens van deze week gelukkig achter de rug dus nu kunnen we uitkijken naar maandag, want dan ga ik met school naar Praag! Ik heb er echt heel veel zin in. Voor het eerst een keer zonder mijn ouders weg!

Natuurlijk is deze reis niet geheel zonder zorgen. Ten eerste was de vraag of ik wel meekon. A, omdat ik misschien wel ziek zou zijn.. je weet natuurlijk nooit van te voren of je opgenomen aan een infuus ligt. Of B, willen de begeleiders wel dat ik meega, want stel dat er wat gebeurd dan zijn zij verantwoordelijk. Dus willen ze die verantwoordelijkheid dragen? Gelukkig wilden ze dat wel en ik ben ook niet ziek. Dus ik ga gewoon lekker mee!

Natuurlijk moesten we wel enkele voorbereidingen treffen. Ik heb bijvoorbeeld een aantal wegwerp sidestreams aangevraagd zodat ik al die zooi gewoon daar in de prullenbak kan weggooien, scheelt me weer wat troep. Voor de niet-kenners sidestreams zijn inhaleerdingen ;). Ook moest ik een rolstoel mee dus die hebben we 'geleend' bij de thuiszorgwinkel. Ookal zit ik er normaal niet in school had dat liever, omdat ik anders misschien voor oponthoud zorg bij de enorme wandelingen door de stad. Tsjaa daar kan ik me dan wel in vinden ;) Als er maar iemand is die mij de hele tijd wil duwen. Dan blijf ik wel lekker relaxed zitten hoor haha. Ook heb ik goed gekeken of ik nog genoeg voorraad aan medicijnen in huis heb.. is ook wel handig natuurlijk. Ook zijn de belangrijke telefoonnummers uitgewisseld o.a. die van mijn dokter en er is gelukkig ook een goed CF-centrum in Praag dus als er wat is zit ik daar goed. Voor de rest eigenlijk de normale voorbereidingen die iedereen doet als die op reis gaat.

Ik zal even een korte inhoud van het programma geven.

Maandag: 06:00 vertrek bij school met de bus. Lange busreis van ongeveer 14 uur met tussenstops. De aankomst is rond 20:00. Dan gaan we waarschijnlijk meteen de stad in om een hapje te eten.

Dinsdag: In de ochtend een grote stadswandeling met presentaties bij gebouwen door leerlingen. 's Middags een bezoek aan een zilvermijn, kathedraal en museum Kutna Hora. (lol)

Woensdag: In de ochtend een bezoek aan het concentratiekamp Terezin. 's Middags een mountainebiketocht.. (niet voor mij, dus dat wordt shoppen/terras hangen). In de avond een bezoek aan de Krizikova Fontana.

Donderdag: In de ochtend een bezoek aan de Praagse Burcht en in de middag vrije besteding. Dus dat wordt weer shoppen denk! Om 19.00 vertrekken we weer met de bus uit Praag voor de terugreis.

Vrijdag: Aankomst in Alkmaar rond 08:00.

Dus het is wel een druk programma, maar ik denk dat ik dan wel een heleboel van Praag heb gezien.

We logeren trouwens in Hotel Balkan. Het is een 3sterrenhotel en het ziet er opzich wel redelijk uit. Tsjaa wat denken ze van 3sterren in Tsjechie vast niet zo luxe als 3sterren in Nederland ;). En er is wifi dus wie weet is dat gratis en kan ik nog contact houden met de buitenwereld..

Zo dit was hem weer en met mij gaat het nog steeds redelijk goed en stabiel!
Na Praag zal ik nog wel foto's en een verslag op mijn blog zetten.

xx Gwen

4 opmerkingen:

 1. Hoi Gwen, ziet er strak uit ! Hopelijk is het weer ook mooi, iig droog. Laat je maar lekker rijden. Groot gelijk. Gaan je ouders niet mee ? Ik dacht dat ze er met de auto achteraan zouden rijden ? Ik wens je een hele leuke week, geniet ervan en hopelijk kom je niet al te moe terug, van het slaaptekort. Mijn dochter gaat volgende week naar Engeland, andere kant op dus. Lieve groet van Martina

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Gwen,

  Heel veel plezier in Praag en laat je maar lekker duwen. Als het dan ook nog lekker weer is, kun je nog lekker zonnen ook in de rolstoel, de beensteunen omhoog en zonnen maar.

  Groetjes Erna

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @ Martina: Nee, mijn ouders gaan niet mee. We hebben altijd gezegd we wachten tot het moment en dan kijken we wel of dat nodig is, maar ik ben al een hele tijd goed en stabiel dus daarom is dat gelukkig niet nodig :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gaaf hoor, ziet er leuk uit, het programma ;) Geniet er van!! Komt vast wel goed:)

  xxx Tamara

  BeantwoordenVerwijderen